Monday, January 20, 2014

[Review] Crema vitaminizanta de zi cu ulei de catina si masline Cosmetic Plant

Am cumparat crema aceasta de mai multe ori de-a lungul timpului asa ca iata ca a sosit si vremea ii fac un review acestui produs. Dar mai intai sa va spun cateva cuvinte despre ingredientele principale ale acestui produs, adica uleiul de masline si catina.

  • Catina este un arbust fructifer ale carui beneficii se cunosc inca din antichitate. Se pare ca ar fi originara din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani in medicina traditionala. Fructul de catina contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat contine morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
  • In industria cosmetica, uleiul de masline, adica "aurul lichid" asa cum a fost supranumit in Antichitate, a devenit un ingredient pe care se pune foarte mult accent in ultimii ani. Intrebuintarile uleiului de masline sunt multiple in ceea ce priveste ingrijirea corporala, datorita multitudinii de vitamine pe care le contine (vitamina E, vitamina A, unele vitamine din complexul B, dar si saruri minerale: fier, fosfor, calciu, magneziu).



Descrierea oficiala:
Crema hraneste si fortifica tegumentul gratie complexului vitaminizant de catina (vit. A, E, F, D). Protejeaza celulele prin neutralizarea radicalilor liberi si stimuleaza capacitatea naturala de auto-aparare impotriva agresiunii zilnice a mediului. Provitamina B5 si uleiul de masline asigura o hidratare intensa si durabila. Este o baza perfectă pentru machiaj, imbogatita cu filtru UV. Se aplica dimineata pe fata si pe gat. Se absoarbe rapid, pielea devenind neteda, catifelata si perfect protejata.

  • Ingrediente: Aqua, Paraffinum liquidum, Stearic acid, Cetyl alcohol, Glycerin, Lanolin, Glyceryl stearate, Caprylic/capric triglyceride, Triethanolamine, Olea Europaea oil, Hippophae Ramnoides oil, Panthenol, Dimethicone, Benzophenone-3, Retinyl acetate, Tocopheryl acetate, Sodium benzoate, Ceteareth-25, Methylparaben, Disodium EDTA, Parfum, BHA.




Parerea mea:
Este o crema care mie imi place foarte mult, poate si pentru faptul ca in aceasta perioada, adica iarna, pielea mea este extrem de uscata. Nu stiu exact carui tip de piele i se adreseaza exact deoarece nu scrie pe cutiuta, insa pentru tenurile uscate poate avea rezultate foarte bune (nu vreau insa sa generalizez, fiecare persoana este unica, asadar pentru unele poate fi crema perfecta, pentru altele mai putin).
Culoarea este usor portocalie (probabil de la catina) si are de asemenea un miros placut. Costa in jur de 10 lei iar cutiuta are 50 de ml. In cazul meu, de fiecare data cand am folosit-o, tenul meu a devenit mai hidratat si mai catifelat si in ciuda faptului ca are o consistenta grasa, nu lasa o pelicula neplacuta la suprafata pielii. Sunt curioasa insa sa vad cum se comporta vara aceasta crema, atunci cand tenul meu nu mai este asa uscat.
Voi ati incercat aceasta crema? Cum vi s-a parut?



No comments:

Post a Comment